Türkiye

Bitlis Gezi Rehberi

Bitlis Gezilecek Yerler - Şehir Rehberi - Bitlis 'de Ne Yapılır?

Bitlis gezi rehberi ve şehir haritaları ile birçok detaya ulaşabileceğiniz kaynak oluşturduk. Bu içerik sizlere bilgi edinmenize, tavsiye almanıza yardımcı olacaktır. Kapsamlı ve kullanıcı dostu gezinmelerimizi üstelik ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Sizler için, doğa güzellikleri, tarihi yerler, kamp alanları ve konaklama başta olmak üzere birçok kaynağa ulaşacaksınız.

Bitlis Gezi Rehberi

Ülkemizin Doğu Anadolu bölgesinde olan Bitlis, birçok gezilecek yer imkanıyla ziyaretçilerini karşılıyor. Dört bir yanında doğasıyla büyüleyen, tarihiyle ülkemizin mazisini canlandıran bir şehrimizdir. Bitlis gezi rehberi ile sizlerde planlamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca oluşturduğumuz haritalar ile mobil cihazlarınızdan kolayca yol tarifi alacaksınız.

Bitlis Gezi Rehberi - İlçe Rehberi

Gezilecek yerler listenizi daraltarak zamandan tasarruf edin. Bitlis ilçeleri gezilecek yerler listeleri sizlerin seyahatlerini pratik hale getirmek üzere dizayn edildi. Aşağıdaki ilçe görsellerini tıklayın ve o ilçede neler yapabilirsiniz bunları görün. Ayrıca harita kolaylığından da ücretsiz faydalanın.

İlçeler Güncelleniyor

Bitlis Gezi Rehberi - Turizm Haritası

Bitlis kapsamlı gezi haritası, gezilecek yerler listesi sizlere ücretsiz sunulmuştur.

Harita Güncelleniyor

Bitlis Genel Bilgiler

Plaka Kodu : 13
Alan Kodu : (+90) 434
Nüfus (2023) : 359.747 Kişi (2023)
En Kalabalık İlçe : Tatvan / 102.036 Kişi
En Sakin İlçe : Mutki / 29.203 Kişi
İlçe Sayısı : 7
Bölge : Doğu Anadolu Bölgesi – Yukarı Fırat
İklimi : Karasal İklim
Rakım : 1.500 metre
En Yüksek Rakım : 4.058 metre (Süphan Dağı)
Kuzey Enlem : 370 54′- 380 58′
Doğu Boylam : 410 33′ – 430 11′

Bitlis Tarihçesi (Kısaca)

Bitlis, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan tarihi bir şehirdir. Tarihi MÖ 3000’li yıllara kadar uzanan Bitlis, Hititler, Urartular, Persler, Roma ve Bizans gibi çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Antik dönemde “Bartze” olarak bilinen bölge, stratejik konumu nedeniyle ticaret yollarının önemli bir noktasıydı.

Ortaçağ boyunca sık sık el değiştiren Bitlis, Selçuklu ve Akkoyunlu gibi Türk beyliklerinin hakimiyetine girmiştir. Osmanlı İmparatorluğu’nun 16. yüzyılda bölgeyi fethetmesiyle birlikte Bitlis, Osmanlı topraklarına katılmıştır. Osmanlı döneminde şehir, ticaretin yanı sıra tarım ve hayvancılıkla da önemli bir merkez olmuştur.

Günümüzde Bitlis, zengin tarihi mirası, doğal güzellikleri ve kültürel yapısıyla dikkat çeken bir şehirdir. Nemrut Dağı’nda bulunan tarihi kalıntılar, Bitlis Kalesi ve Selçuklu döneminden kalma tarihi yapılar, şehrin tarihî zenginliğini yansıtmaktadır. Ayrıca, Bitlis’in doğal güzellikleri arasında Bitlis Nemrut Krater Gölü, Ahlat Selçuklu Mezarlığı ve Aras Nehri bulunmaktadır.

Bizlere Sosyal Medya'dan Destek Verebilirsiniz

İnstagram İcon Youtube İcon

5/5 - (17 Değerlendirme)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu